Mekanisk design

Når vi jobber med mekanisk design og prototyping bruker vi ofte Solidworks og Fusion 360 i vårt arbeid for å få en ide fra en enkel skisse til en 3D model.
Dette gjør det mulig for oss å lage komplekse strukturer og gir oss også muligheten til å simulere og teste designet før fabrikeringen av delene begynner, noe som reduserer mulighetene for feil i konstruksjonen til et minimum.

Solidworks modell av en IKAN monitor 100x100mm Vesa mount med RAM ball-mount for Mercedes ML nakkestøtte.

CNC Maskinering

Før CNC maskinering starter må CAD filene konverteres til maskinerings filer via CAM.
Vi benytter nå hovedsakelig Fusion 360 som vårt CAM verktøy.

Fusion 360 CAM frese mønster for RX100 camera Grip / Cage for CNC maskinering.

Etter at maskineringsfilene er laget, og simulert i Fusion (for å hindre maskinerings katastrofer) er det tid for CNC maskinering.

CNC maskinering av Sony RX100 grip cage.

 Når man freser ut deler er det ofte behov for maskinering fra begge sider. For å kunne gjøre dette er det ofte nødvendig å lage et fixtur verktøy for å kunne holde delen godt og i nøyaktig posisjon. Vi benytter ofte en kombinasjon av CNC maskinering og 3D printing for å lage verktøy og fixturer.

Etter maskinering er det tid for overflatebehandling og til slutt sammensetting. Overflatebehandling kan være alt fra enkel børsting og slipning til polering, lakkering eller eloksering i forskjellige farger som produktet nedenfor.

Dette er en relativt kompleks 3D kamera rig med deler i eloksert aluminium. (Ca 55-60 deler ekslusiv skruer og muttere).

Sjekk ut mer om prototyping hos oss.

Vi holder til ved Lillestrøm utenfor Oslo