I tillegg til mekanisk design med CAD /CAM og CNC maskinering består det å lage prototyper av å benytte flere forskjellige fabrikasjons metoder og verktøy før det ender opp som en prototype eller et ferdig produkt.

3D Printing

Hvis man allerede har laget en model i Solidworks eller Fusion 360, er det ofte lett å bare printe ut en modell. Vi benytter ofte 3D printing til å lage prototyper, jigger, fixturer, verktøy samt ferdige produkter. Fordelen med 3D printing i forhold til CNC maskinering er at man kan lage komplekse deler som er vansklige eller umulige å lage med vanlig maskinering.

Eksempel på enkle produkter vi produserer som ferdig produkt rett ut av 3D printeren.

Former og støping

Form laging og støping er en fin teknikk for både kopiering av eksisterende deler, og til å kjøre igang en liten tilmedium størrelse dele produksjon. Vi benytter en rekke forskjellige to komponent silikon og polyuretan produkter i tillegg til å maskinere former. Et bredt spekter av uretaner og andre polymeer materialer er tilgjengelig for støping av deler i de fleste ønskelige hardhetsgrader og farger.

Noen av materialene fra Smooth-On som vi benytter til formstøping.

Manuelt arbeid

Ikke alt kan lages med 3D printing eller CNC maskinering. Ofte må man også benytte manuelle maskiner .

I vårt verksted har vi både dreibenk og metall fres av den manuelle sorten i tillegg til metall båndsag, TIG sveis og mye annet.

Sjekk ut mer om mekanisk design hos oss.

Vi holder til ved Lillestrøm utenfor Oslo